Denna text är äldre än 10 år och kan innehålla inaktuell information.

Arenan blev mötesplats för unga företagare

Inspiration och kontakter. Ja, det var två av ingredienserna när unga företagare bjöds in till ishockey, mingel och föreläsning på Arena Oskarshamn i mitten av februari.

Ett 20-tal gymnasieelever med egna UF-företag tog tillfället i akt att delta i evenemanget Nedsläpp med UF som arrangerades av Ung Företagsamhet, SKB Nu, Rotary och Attraktiva Oskarshamn. Tanken var att ge de unga företagarna inspiration och en chans att skapa kontakter med etablerade företagare och även andra UF-företagare.

Eget företag ger kompetens

UF-företagande är ett utbildningskoncept där elever startar, driver och avvecklar ett företag som en del i sin gymnasieutbildning. Fredrik Almerby på Ung Företagsamhet förklarar nyttan.
– Vi vill att de elever som genomgår konceptet ska få med sig viktiga kompetenser som de har nytta av oavsett om de senare i livet startar eget, jobbar eller pluggar. Att anordna mötesplatser där UF-elever träffar etablerade företagare är viktigt för att ge eleverna motivation, erfarenhet och möjlighet till nya kontakter, menar han.

Viktigt med kontakter

Två av eleverna som deltog i evenemanget på Arena Oskarshamn var Philippa Nilsson och Beatrice Ivarsson. Tillsammans driver de företaget NatuRent UF som inriktat sig på ett miljövänligt sätt att tvätta, nämligen med tvättnötter – helt utan konstgjorda kemikalier.
– Det var väldigt roligt att gå på ishockey, men det var framför allt en bra chans att träffa andra företagare och andra UF-företagare för att höra hur de har lagt upp sina affärsidéer, säger Philippa Nilsson.

UF-företagarna fick även tillfälle att presentera sig inför församlingen som bland annat bestod av företagare från Rotary. Under kvällen gavs även en inspirationsföreläsning av Björn Mortensen som arbetar med företagsutveckling och marknadsföring.
– För oss är det viktigt att ta vara på alla chanser som bjuds under tiden vi driver UF-företag, så det här var ett jättebra tillfälle för oss, säger Philippa Nilsson.

Nyheter

Nature Treats
– Att vara egen företagare är en evig kamp, konstaterar Iréne von Arronet. Men trägen vinner och efter flera års idogt arbete med företaget Nature Treats AB har hennes ekologiska hudvårdsprodukter från Annemarie Börlind även börjat säljas på både Apoteket och Apotek Hjärtat. Sedan tidigare är varumä…

Publicerad: 14 februari 2019

Årets företagare klar
Stefan ”Gustis” Gustavsson blev Årets Företagare i Östhammars kommun. Han driver Bo-List AB i Alunda. Att jobba hårt för att driva och utveckla sin verksamhet. Att vara engagerad och en riktig entreprenör. Det är sånt som ska uppmärksammas, tycker föreningen Företagarna. Det är därför man varje år u…

Publicerad: 30 augusti 2018

Kurortskänslan på väg tillbaka till Östhammar?
Efter 18 år i Kalifornien kom Anna Göransson hem till Sverige igen - med en gedigen yogautbildning och stor erfarenhet i bagaget. Nu driver hon yogastudio i Societetshuset, före detta Källörskolan, i Östhammar och vill väcka liv i kurortstraditionerna igen. I USA utbildade sig Anna inom YogaWorks. N…

Publicerad: 7 mars 2018

De kämpar för bättre ordning vid Äspskär
Kerstin Olsson och Hillar Veiksaar från Gräsö Södra Skärgårds Intresseförening kämpar för nya parkeringsplatser och båtplatser vid Äspskär på södra Gräsö. Arbetet startade 2012 och en förstudie blev klar 2014. De när drömmen om att få ordning och reda vid Äspskärs brygga på södra Gräsö. Kerstin Olss…

Publicerad: 13 november 2017

Det spelas squash som aldrig förr
I februari 2016 invigde Oskarshamns Squashklubb sin nya hall. Idag har klubben 121 medlemmar och intresset för squashspelet överträffar höjdpunkten på 1990-talet, då intresset var som störst. Nu spelas det åter squash i Oskarshamn. Från 1970-talet till år 2008 spelades squash i Jungnerhallen i Oskar…

Publicerad: 23 maj 2017

Publicerad: 12 mars 2014