Denna text är äldre än 7 år och kan innehålla inaktuell information.

Det spelas squash som aldrig förr

I februari 2016 invigde Oskarshamns Squashklubb sin nya hall. Idag har klubben 121 medlemmar och intresset för squashspelet överträffar höjdpunkten på 1990-talet, då intresset var som störst.

Nu spelas det åter squash i Oskarshamn.

Nu spelas det åter squash i Oskarshamn.

Från 1970-talet till år 2008 spelades squash i Jungnerhallen i Oskarshamn. Men hallen stängdes när ägarna behövde lokalerna för andra ändamål. Saknaden bland squashentusiasterna blev stor och varje gång de träffades i olika sociala sammanhang pratades det om att en ny hall måste byggas i Oskarshamn. Trägen vann och i mars 2014 bildades Oskarshamns Squashklubb med syfte att bygga en ny hall i anslutning till den befintliga tennishallen.

– Det första vi gjorde var att försöka engagera de gamla spelarna till att satsa på ett elitmedlemskap för 1 500 kronor. Med 30 elitmedlemmar skulle vi ha pengar till bygglovet och en stabil grund att stå på, berättar klubbens ordförande Lars-Erik Svensson.

När klubben fått ihop 35 elitmedlemmar och hade förhandlat sig till bra stöd från några lokala bygg- och förvaltningsbolag lyckades man få ihop en styrelse och byggplanerna satte igång på allvar.

Lars-Erik kontaktade Spiros Toulikas på SKB Näringslivsutveckling och presenterade hans och klubbens idéer, med en realistisk affärsplan, verksamhetsbudget men också en byggkalkyl.

– Finansieringen från olika aktörer, att lokala byggföretag anlitades samt mycket ideellt arbete stärkte min positiva syn på satsningen, säger Spiros Toulikas.

SKB Näringslivsutveckling stöttade idén genom ett borgensåtagande. Tillsammans med bidrag från Riksidrottsförbundet och Föreningslyftet vågade klubben gå från tanke till handling och i januari 2015 startade bygget av den nya hallen.

Borgensåtagandet betydde också att räntekostnaderna för banklånet sänktes för föreningen.

Så efter många timmars ideellt arbete och hårda förhandlingar med olika byggspecialister stod hallen färdig efter drygt ett år.

– Idag kan vi konstatera att hallen håller måttet med råge, säger Lars-Erik.

Nyheter

Nature Treats
– Att vara egen företagare är en evig kamp, konstaterar Iréne von Arronet. Men trägen vinner och efter flera års idogt arbete med företaget Nature Treats AB har hennes ekologiska hudvårdsprodukter från Annemarie Börlind även börjat säljas på både Apoteket och Apotek Hjärtat. Sedan tidigare är varumä…

Publicerad: 14 februari 2019

Årets företagare klar
Stefan ”Gustis” Gustavsson blev Årets Företagare i Östhammars kommun. Han driver Bo-List AB i Alunda. Att jobba hårt för att driva och utveckla sin verksamhet. Att vara engagerad och en riktig entreprenör. Det är sånt som ska uppmärksammas, tycker föreningen Företagarna. Det är därför man varje år u…

Publicerad: 30 augusti 2018

Kurortskänslan på väg tillbaka till Östhammar?
Efter 18 år i Kalifornien kom Anna Göransson hem till Sverige igen - med en gedigen yogautbildning och stor erfarenhet i bagaget. Nu driver hon yogastudio i Societetshuset, före detta Källörskolan, i Östhammar och vill väcka liv i kurortstraditionerna igen. I USA utbildade sig Anna inom YogaWorks. N…

Publicerad: 7 mars 2018

De kämpar för bättre ordning vid Äspskär
Kerstin Olsson och Hillar Veiksaar från Gräsö Södra Skärgårds Intresseförening kämpar för nya parkeringsplatser och båtplatser vid Äspskär på södra Gräsö. Arbetet startade 2012 och en förstudie blev klar 2014. De när drömmen om att få ordning och reda vid Äspskärs brygga på södra Gräsö. Kerstin Olss…

Publicerad: 13 november 2017

Klart med fiber för Gräsö!
Vi har nu fått igenom vårt fjärde stödbeslut hos Länsstyrelsen. Den här gången var det Gräsös tur som fick 17 mkr till fiberutbyggnad. Det är ett av de områden i länet som får mest stöd och kommunens största stödprojekt. Det omfattar hela Gräsö med omgivande skärgård från Örskär i norr till Vässarön…

Publicerad: 1 februari 2017

Publicerad: 23 maj 2017